Interview oprichter Melissa Verboeket: “Ik wil graag een ander in staat stellen te schitteren.”

In een uitgebreid interview met Your Own Style Magazine vertelt oprichtster en eigenaresse Melissa Verboeket waarom ze Maction begonnen is. “Geloof in jezelf. Wees gedreven en wees trots op jezelf”. Lees het volledige interview op Your Own Style!

 

melissa-bewerkt-2Melissa Verboeket is de oprichtster en eigenaresse van Maction Business. Een succesvol bedrijf in het organiseren van events, seminars en meetings, zowel in Nederland als in het buitenland. Daarnaast werkt Melissa ook als Personal Assistant voor o.a. een bekende Nederlander. Hoe Melissa deze werkzaamheden combineert, wat haar dromen zijn en hoe ze in het leven staat, lees je in dit interview.

Je hebt een eigen bedrijf Maction Business Events. Hoe ben je begonnen?
“Ik wist altijd al dat ik in de dienstverlenende sector wilde werken en ben ik begonnen als grondstewardess bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij. Dienstbaarheid en service verlenen waren in deze baan een belangrijk onderdeel. Op een gegeven moment ging ik op Curaçao wonen en toen ik terugkwam startte ik een advertentiebureau. Ik heb ook communicatie en marketing gestudeerd, wat achteraf gezien heel handig blijkt te zijn. Zodoende kon ik een bijdrage leveren aan het verkeersbureau van mijn man. Mijn advertentiebureau richtte zich met name op de uitstraling van een bedrijf. Een samengaan van mijn eigen bedrijf met het verkeersbureau van mijn man, was voor ons de volgende logische stap. Langzamerhand zijn we gekomen tot Maction. Mijn man houdt zich bezig met de financieel/inhoudelijke kant. Hij is verkeer en vervoerskundige en verder organiseer ik de events van A tot Z. Inmiddels bestaat Maction al 10 jaar.”

Je werkt ook als Personal Assistant. Hoe ben je in deze functie gerold?
“Ik ontdekte steeds meer dat ik graag service verlenend bezig wilde zijn. En dus ging ik, naast mijn eigen bedrijf, als management assistent aan de slag bij de Nederlandse Spoorwegen. Ik laat een ander graag schitteren. Door een ander zoveel mogelijk werk uit handen te nemen, kan die persoon zich beter richten op wat echt belangrijk is. Eén van de services van Maction is dat mensen mij hiervoor kunnen inhuren. Dat heeft er eigenlijk ervoor gezorgd dat mijn PA-schap steeds groter werd. Dit heeft het beste vorm gekregen toen ik met Sylvana Simons ging samenwerken en voor haar PA werkzaamheden ging doen die zeer uiteenlopend waren, maar vooral gericht op de productionele communicatie en ondersteuning.”

Wat vind je het leukst om te doen? Je eigen bedrijf runnen of PA zijn?
“Absoluut het runnen van mijn eigen bedrijf! Die onafhankelijkheid is mij alles waard. Het afgelopen jaar heb ik overwogen om een nieuwe uitdaging aan te gaan door bijvoorbeeld werkzaamheden buiten mijn eigen bedrijf om te verrichten. Maar dat is toch iets wat niet in mijn leven en niet bij mijn karakter past. Ik wil mij niet in een keurslijf laten plaatsen en de vrijheid om creatief te zijn wil ik behouden. Daar heb ik veel voor over!”

“Geloof in jezelf! Wees gedreven en wees trots op jezelf.”

Welke tips zou je andere ondernemers willen geven?
“Geloof in jezelf! Als je niet gelooft in wat je doet, dan heb je ook de drive niet. Wees gedreven en wees trots op jezelf. Dat ben ik ook. Ik vind mezelf een mooie, boeiende vrouw en ik hou van mijn werk. Ik zie het eigenlijk als een passie. Naast geloven in jezelf moet je ook durven stappen te ondernemen.”

Wat is je motto?
“Ik heb eigenlijk zelf geen motto, maar een lijfspreuk van mijn vader. En dat is: “Maction moet blijven”. En dan met een Swarovski puntje op de “i” van Maction!”